Badabadabadabdadadbadabdaadbdaabdaaaaaaaaddada


Ivan badade i diskhavet igår. Titta noga och se hur han slänger ett segel på mig i slutet.


spola spindeln bort


Jag och Joakim har skrapat trisslotter i flera veckor nu. Man vinner en eller två, igen och igen. Igår skrapade vi fram storvinsten. 100kr x2! Vi tog 8 nya lotter. Höhö.

Röv

Vi gjorde julskinken idag. Jag provsmakade lite när Joakim gått och lagt sig. Busigt. För jag har varit uppe länge och bakat. Igen. Den var god. Grisrumpan.


Såna här fina bröd vart det idag:

30 st. Fast jag åt en. 29 kvar. Joakim kan ha sitt vårtbröd. Jag får fina hjärtan. Hihi.
Nu ska jag sova och hoppas att tågen går som de ska imorn.
Puss och godnatt

Mat!

Vi (stora barnen i familjen) fick lax till middag idag. Ivan också. För första gången. Potatis, lax och sås i en himla god röra. För det tyckte han. Mums.


När Ivan somnat så ställde jag mig och rullade 136 köttbullar. Missade hela Ernst. Och inget kvällsfika fick vi heller. Men nu är julens köttbullar klara i alla fall.


Tack och hej. NU ska vi sova! Åhh, sova. Hönt å håva

Blixtblund


Ivan, morgonfrillan och tomten. (fast den frisyren har han alltid nuförtiden)

Nu kommer granen! Ni får vända bilden själva.

och en närbild på min superdupersnygga stjärna. Höhö, dumt att köpa en när man kan pyssla en sånhära fin helt gratis va.


Nu ska vi ha en lördag!

tjockischips

Idag har det varit fredag, som kännts som lördag. Imorn äre lördag igen, på riktigt. Woho!
Ivan tyckte att det var dags att ta itu med pappersåtervinningen;


Och sen åt vi sista älgen till middag. Håhå. Död älg.


Vi köpte familjens första gran också. Den är liiten. Och ganska grann. Så grön och grann i stugan. Jag fick lov att laga ljusen. Det tog typ tre timmar, men sen lös det. Imorn kommer kanske en bild, för jag gissar att alla 15 pers som läser detta vill se årets gran va. Stjärnan snickrade jag ihop själv, för det hade vi ingen.

till och med en björn

En bloggning för varje kommentar. Här går vi.
Idag har jag flyttat en bokhylla alldeles själv. Bra Stan! Sen har jag julpysslat lite och doppat resten av pralinerna i choklad. Mums. Pralin. Jag har slagit in julklappar till Ivan och vi har tittat på musikhjäpen hela dagen. Man får dåligt samvete annars. Nu också, man borde alltid lyssna.
Imorn blir det familjemysdag. Hurra hurra!
Tråkig blogg utan bild, så här kommer en gammal från när Ivan var i Stockholm. Och åt julgranen.


fåren och herdarna

Hej alla barn! Idag var jag och Ivan på Willys och köpte choklad. För omväxling skull, inte ica maxi. Joakim hade ica-kortet så det va ingen mening, tänkte jag. Men Willys är en SÅN trölig butik. Fast hör och häpnas, tur att jag gick dit idag när självaste Ingvar Oldsberg också var där och handlade! Höhö, så handlar han på willys, stackarn. Men han var glad ändå, det såg jag allt.

Vi skaffade oss ett nytt köksbord nu på kvällskvisten. Åh, fint! Nöjd.

Barnmatsrycket


Mmm, va gott... Jag har kockat mat till Ivan idag. Det är tur att jag får dessa ryck lagom tills dess att maten i frysen tar slut. Ska nog steka en laddning pannkakor nån dag också. Ivan kan pannkakor. Och hemgjord havregrynsgröt. Uh, kall och klibbig gröt. Stackars barn. Han äter även puffat ris. Mycket bra sysselsättning vid matbordet när mamman och pappan äter mat. Även bra när vi ätit färdigt och Ivan får krypa runt på golvet igen. Höhö. Nej, såklart inte.
Jag har bakat mjuk pepparkaka för första gången i mitt liv idag. Oj, va gott! Den bara smalt, smultade. Imorn blir det kanske raggmunkar, till lunch. Senare i veckan blir det fiskgratäng, linssoppa, pastasallad och sånna goa grejer. Åhh, mat!

Pulka!


Glad pulkaåkare.

Krusbröd


Fredagsunderhållning när den är som bäst. Go frulle imorn vetdu.

Mjao, mjao, kisskisskisskisskisskisskiss


Jag bakte lussekatter idag.
Sen gick vi på loppis och jag köpte en fin handduk. Som pelle hade vävt.