Måndagsdag

Idag började jag jobba kl 05.00. Det är ganska skönt att promenera dit så tidigt. Det luktade massa sommar idag och va alldeles varmt och fint. Sen spelade dom T-rex med Get it on på radion. Då längtade jag hem. Pappa och mamma-hemhem asså. Nästa semester kommer jag!
Nu ska jag äta icas vegetariska pizza och gå och lägga mig och sova klockan åtta! Höhö.

Imorn.

Tråksöndag

Idag har mest varit bajs. Jag vart svackad och det känns som jag har feber. Men det har jag inte. Jag skulle sy tvättpåsar, men sen ville inte symaskinen mera. Då vart det också bajs. Jag har iallafall bytt lakan så det blir nåt att längta efter. Jag ska nog gå o lägga mig efter kvällsteet. Muhu, inte nöjd! Och så saknar jag Joakim jättemycket. Snart är han hemma på heltid. Det är tokigt, men ack så fint.
Åh, nä. hejdå.

Fredag!

lätt och luftigt!

Jag fick en redig fiskpinnemiddag. Gött, minsann.
...och regnet öste ner.

Nu är det ledig helg och det är på tiden! Jag längtar till morgondagens sovmorgon. Sen ska jag gå till återvinsten med metall och plast. Och så ska jag plocka massormassor. Det kommer bli så bra när vi får bort sängen under sängen (höhö). Då kan vi få väck lådan i vardagsrummet och då kan vi tömma sista lådan i garderoben och då kan Joakim hiva in mer gröna grejer där istället och då blir det fritt vid skrivbordet och allt blir prydligt och organiserat och frid och fröjd. Ah!

Hejja Mamma!

Hihihi.

Idag var det en bra torsdag igen. Jag jobbade och fick tuffaste blomman. Sen shoppade jag loss på staden. Ett par jeans, ett par andra byskor, en top och prickiga trosor (se bild). Sen fick jag två tepåsar (nej, inte såna små, hallå) och två diadem för tio kronor styck. Och tro det eller ej så klämmer dom inte! Hurra! Nu ska jag inte köpa nåt annat än mat! Och knappt ens det, för jag ska frosta av frysen och lär äta upp det som finns där.


Nu ska jag fixa kvällsmacka, för jag lyxade och köpte en ost. Och ny violglass. Ska prova mitt nya te till. Mys.

Tada!



Så enkelt och snyggt. Jag tycker om det iallafall. höhö.
Nu har jag druckit kvälls-te och ska nog gå o lägga mig. Gött. Tidig morgon väntar.
Nattinatt.

Nöjd!

Oh, yes. En nöjd dag (förutom lite tråkigt jobb). Bordet fanns kvar och nu står det här hemma i "köket". Det är så himla fint och alldeles perfekt! Precis som jag tänkte mig. Hurra! Jag ska teak-olja det och fiska lite. Bild kommer sen. (ojoj, va alla är nyfikna...) 70 kronor kostade kalaset, men idag är jag halv-rik (rekordlön, höhö) så det gör inget.
Nu blir det dusch och sen blir det plock och fix och kvällsmat.

En pysselsam dag

Minsann. Idag har jag pysslat massor och blivit nöjd. Jag var till rusta och fick bästa shampot och tandkräm som var billig. Det var rea. 5kr och colgate dessutom. Fast jag köpte bara en.
Imorn får jag lov att kika ner till myrorna och se om ett soffbord finns kvar. Jag såg det igår och nu är det dags för det gamla att byta plats. Hoppas det finns kvar, annars får vi vara utan. höhö.
Fint med lön imorgon också. Jojo.
Annars är det bra, jag räknar ner till semestern!
Hejdå.

En helg i Stockhölm

Nu har vi varit i storstaden och firat midsommarn.

Vi promenerade mycket.

Här är massa andra barn som också firar. ujuj, ett sånt firande!

På lördagen åkte vi båt. Markoolio guidade min tur. Hasse Alfredsson guidade Joakims.

Kändisspaningen var på topp! Här är Lasse-och-Morgan-Morgan. Han hade varit på seven eleven och tog skydd för regnet i en port. Vi har även sett Eagle Eye Cherry (med hund och solglasögon )och Iprenmannen (han var jätteliten, men inte blå).

'Här packar vi ihop vårt tält. Det ser ut som en glad gubbe med ögon och vit mössa. Höhö. Lyxiga luftmadrassen börjar bli gammal. Vi vaknade på tidiga morgonen och fick lov att pumpa i mera luft för då låg man nästan på backen. Det va tokigt. Och tråkigt. Annars sover man väldigt bra i tält och sovsäck. Om två veckor får vi göra det igen, kanske med ny madrass?

Här är Joakim på promenad. Tjusigt.

Nu är vi hemma i Falun och väntar på Mia och Klara på tv. Sen väntar säng och en ny vecka. Jag ska pyssla massa  roligt pyssel. Sy tvättpåsar och grejer. Det blir en fin paj, minsann!

Hej då alla barn!

Onsdag 18 juni

Jag bloggar för dåligt.
Idag fick jag en pion. Den är tjusig och luktar gott.

Jag har bakat småkakor som gick hem. Höhö.
Här är bästa glassen:

Imorgon är det torsdag och då tar vi tältet och far till Stockholm och firar midsommar. Hur, vet vi inte ännu, men det blir nog bra. Nu ska vi baka EM-pizza!

Mormors Glasögon


Jag har funderat flera dagar på vad denna blomman heter, och så idag kom jag på det! Mormors glasögon! Fast sen började jag fundera om vi bara kallade dom så för att mormor hade glasögon i samma färg som blomman. Så jag fick googla. Höhö. Men det var sant.
Snaart kommer mannen hem. Vi ska äta mat och somna vid tvn. Bra kväll!

Draperation

Det låg ett paket i brevlådan idag. Alldeles spännande var det och jag visste inte vem det var ifrån. Nu är jag klokare och tackar så mycket!

Badrum, badrum.

Torsdag



GlasögoNorm
2 för 1, hejjahejja!

Torsdagar är minsann alltid för det mesta hela tiden bra dagar. Denna var en såndär bra en. Lite tråk att va i Ludvika hela dagen, men man blir ganska nöjd när man är färdig.
Nu väntar disk, matlådelagning, dusch och kvällsmys. Imorgon kommer Joakim hem och är hemma en hel vecka, minst. Hurra för det! På lördag är det personalfest. Det blir spännande.
Hej då alla barn!

onsdag 11 juni

Något piggare dag idag. Det har regnat också, gött.
Nu ska jag göra kräm. Kräm. kräm

utsketen

Usch, ja. Alldeles galet tlött i klopp o själ.
Det finns massa disk, men jag orkar inte diska. Stök på för stort bord finns det också, men jag orkar inte plocka det heller. Jag orkar knappt skriva. Så hej då alla barn.

Måndag

Bra helg! Jag skulle vilja tacka min mamma och min pappa och min Joakim. Tack.
Veckan började ganska bra idag. Först jobb, sen hemmamys och bjudmiddag. Nu sitter jag och kikar sommartorpet och känner hur gärna jag skulle vilja gå o sova. Håhå, jaja. Tidigt sov idag. 
Ja, nej. Bättre blev det inte. Hejdå.

Torsdagshest

Jojo. Min mage kurrar och mina fötter luktar förfärligt. Man känner fastän dom är på golvet och jag är i soffen. Snart blir det efter-jobbet-dusch. Gött. För idag är det väl änna rekordvarmt? ujuj.
19.18 kommer andra halvan. Men det är bara mat han vill ha, den skrunten. Ledsen blir jag. Och till efterrätt blir det hallonpaj.

Jag är nöjd!

Lajbans


Jag köpte glasspinnar idag. Man fick en reflesk med i paketet. Hurra!
Glassarna är bäbisglassar men åh, så goda. Jag slår två flugs i en smäll och visar ett glatt fotband jag pysslade för nån dag sen.


Annars har idag varit en bra dag. Snart är det en liten långhelg, det blir fint. Far och mor kommer o hälsar på i vårt lilla hem. Det är på tiden. Nu är det kvällsmys med äntligen hemma. Och jag vill odla grönsaker precis som Bosse.

Hej då

Juni

Idag har jag badat. Ute i sjön asså. Då vann jag. Tack. Hurra.
Nu har jag sovit middag och är ett mos. Inget gött tillstånd, men vad gör man.

Jag är helt galet sugen på kalaspuffar men kallkall mjölk. Men vi jobbar inte kalaspuffar här nuförtiden. Illa.

Vaken

En fisk ringde och väckte mig, nu kan jag inte somna om. Kanske ska jag gå upp och göra något med dagen? En go frulle står nog först på listan iallafall.