En dag på stranden

Eller iallafall några timmar på Roxnäs. Det var galet fint och nu är jag lite lagom rosa.
image263image264
Jag bakade FrökenIngrid-kakor till Sudden ? och alla dom andra barnen i norrland.
image265
Sen fick jag laxmiddag. Gött. Speciellt avokadon.
image266

Hå..jag vill ha torsdagkväll. Nuuu. Men jag är ganska nöjd ändå va.


-Den grisen är mycket bättre, jag kan väl få låna den?

Jag gillar torsdagar

Idag var det helt galet varmt. Efter jobbet shoppade jag slut mitt presentkort på indiska. Nöjd.
Jag fick en cykeltur och en glass. Cornetto citron. Den ska jag inte köpa fler gånger. För den va bara halv-go.
image260
Imorse hade något snällt barn ställt sin soppåse utanför våran dörr. Åh, tack så mycket!
Förresten så är trappan lagad.
Nu blir det dusch och middag!
image261image262
.Hurra för indiska.

Tisdag

Nu kommer snart sömnåget. Jag ska hoppa på det. Men jag får åka själv idag för Joakim är borta nu igen. Det är ju för väl att veckorna går fort.
Annars är det mesta bara kalas. För jag trivs och har köpt miljövänlig tvål. Vi fick tacos till middag också.

Kan du förklara det för mig?

En bra helg

Minsann, en mycket bra! Joakim kom hem i torsdags, vi mös med potatissoppa och jag somnade för fort. På fredagkväll vart jag fotbollsfru i Aspeboda, det va fint väder och rätt lag vann. Såhär såg det ut: image255
Efter matchen bjöd jag på pizza och vi for hem och såg killbill2.
Sen blev det lördag och vi (jag) tog på spenderbyxorna (höhö) och gick ut på stadens gator o torg. För i fredags kom lönen igen och den va ganska fet. Höhö. ja. Falukalaset i stan. Vi fick lite gratismat, men ingen korv. Vi var på curb och fick kepsar, det var tokigt. Men tydligen vart jag grann i keps så vad gör man inte? Sen gick vi och kikade på spektaklet. Joakim tävlade om ett tält, men han vann inte och det var tur det. Vi har ju ett alldeles bra tält.
Efter ett besök på myrorna så vart vi med både hallmöbel och fåtölj. Kanske hade vi egentligen inte plats med ny fåtölj, men den bara skrek ut ta med mig hem! Så så fick det bli. Vi trodde att den skulle matcha bra i färg med soffan, fast det vart inte riktigt så bra, men det gör inget alls. Här är skönheten:
image256
Vi har fått lov att möblera om litegrann... men men. Det blir nog bra..när jag har hittat ett nytt och mindre soffbord..hehe. Joakim säger att han inte vill ha nåt nytt, men jag tror lite att han bara inte vill erkänna att det vi har nu är lite för stort och inte passar. Jaja, vi lär väl bygga ett hus nån gång där det får bättre plats.
Här är den lilla hallmöbeln:
image257
Hå, vad den gör sig bra! Man kan tillochmed stänga toadörren. Ovanpå ligger snyggkeporna. Och högre upp hänger Joakims djungelutrustning. Men den simmade ur bild.
Jag fyndade ännu ett par gardiner, ibland kan man inte låta bli. Önskar lite att jag hade fler och mindre fönster.
image258
Till middag fick vi godaste laxen, vitlurrksbröd, sallad och potäter.
image259
Sen gick vi på kalas och nu är det morgon, eller middag, och Joakim hemvärnar så jag kan blogga i fred...öh. Jag ska röja på vårt oändligt stora soffbord och sen tänka på maten. Jag fick värsta utmaningen att toppa gårdagens, men jag ska göra mitt bästa. Bara man får grymmesalladen till så blir vad som helst gott.
Tack och hej!

Fått nått i nått

En stjärngubbe i potatisen. Den kanske trodde att den va en stjärnfrukt. Stjärtfrukt.
image254

Minsann, idag vart det potatissoppa. Mest för att den ska vara dagen-efter-god imorn när Joakim kommer hem. Fast den va himla go idag också.
Ja och annars är det fint här. Får nog ta en sväng me dammsugarn sen.. ..eller imorn.
Håhå, sen är det Bonde söker fru. Kvällen är räddad.
Nu ska jag göra matlådor. Hurt hurt!
Avslutar med en bild på Oskar och Ester när dom var tjocka.
image253

Månda månda månda

Hej alla barn.
Måndag eftermiddag. jojo.
Jag hade en fin helg hemma och borta. Hurra för det.
Idag regnar det, mysigt äre minsann. Dumt att man inte hör smattret. Jag har blivit med vuxenpoäng idag, först jobb och sen tog jag bilen och åkte o storhandlade. Höhö, eller ja, men jo. Två tunga kassar och "fullt" i kyl och frys. Gött gött. Jag ska fira med att laga spagetti och köttfärssås till middag.

Ja, annars är det bara bra, tackar som frågar.

Håhå, torsdag!

Bästa dagen. Nästan. Fast nä, men lite bra. Ganska lång och tröttsam. För att inte tala om gårdagens långa dag. Huamej. Men jag fick beröm minsann och det är ju trevligt. Hejja mig!
Nu päser jag i soffan, duschad och mysklädnadsklädd. Jag har fått pizza för jag är trött och vill inte laga mat, fast jag ska laga pastasallad till matsäck imorn. Om jag får ork nångång. Mycket att fixa är det. Vattna blommor, mata fåglar, packa pack och fixa fix.
Åh, hurra för att komma hem! och Hurra för helgen!

Onsdagswok:
image251
Torsdagspizza:
image252

Hej hej mat.

Tisdag

Hej alla barn.
Tisdag kväll och allt är tillfreds. Det mesta iallafall. Joakim åkte förut, men det gör ingenting för vi får leka på lördag igen. Då är det kalas i Göteborg. På fredag är det kalas i Vänersborg. Fast inget kalas, men ändå. Det blir fint att komma hem. Jag längtar. Bara två jobbdagar kvar. Hurra!
Håhå, äntligen hemma sen, jag laddar med kvällsmacka och te!
Ja, hej då.

Måndag

Fin helg med Ia. Fin söndag med Joakim. Taack.

Jag skrattar lite i smyg åt folk i kortbyxor och tshirt idag. Dom har visst ingen termometer hemma? Eller så gillar dom att frysa. Bara för att solen skiner och himlen är blå så är det lika varmt som igår? Höhö, 20 grader kallare, minst.  Och jätteblåsigt. Jag hade halsduk och vantar när jag cyklade till jobbet, och hem igen. Morronjobb idag. Sen ska jag mysa med Joakim, fast nu är han i skogen och skjuter. Inga djur, hoppas jag.

Nu ska jag sova en stund. Gött. Hejdå.

Kvällsfika

När den är som bäst. Höhö.
image249

080505

Hejhej bloggen. Höhö.
Idag  har mor o far bröllopsdag i solen på Mallis. Gött. Jag tror det är idag iallafall..annars får jag skämmas lite.
Dagen har annars varit lång och varm på jobbet. Jag fick (fick göra på mina bara knän) korv och stuvade makaroner
 till middag och sen dess har jag bara myst i soffen. Fast nu ligger jag i sängen och tänkte kika mera film (höhö, galen Stan, men det gör ingenting för jag vet att jag inte gör det i onödan för jag har sett den förr och vet att den är bra). Snart kommer godnatt-ringet från Boden också. Det blir fint.
Hejdå alla barn.

Jag vill inte vara fru längre, jag vill också ha en slev!

Söndagsmorgon

Förstamajglassen:
image248

Dåliga bloggar när Joakim är hemma, men ingen blir väl ledsen för det, gissar jag.
Idag är det söndag, då ska man inte göra någonting alls. Det är planen också. Vi ska bara äta god mat innan Joakim ska åka ikväll. Sen får man lov att vika massa lakan som hänger på tork här i huset. För igår tvättade vi massor och allt blev visst inte riktigt torrt. Vi städade hela hemmet också, himla snyggt. Satte upp två tavlor och fiskade massa annat bös. Hurra för det.
Snart är det frulle. Min mage kurrar, men Joakim ligger här och sover fortfarande så det lär inte bli frull än på ett tag.
Hej då

1a maj

Gårdagens tvåårsjubileum frades med grill.
image247
 
Det va minsann gött.

Idag är det ledigt och vi får sovmorgon. Fast jag är redan klar med min. Joakim får väl sova längre eftersom han va uppe senare än mig.
Regnet hänger i luften och jag vill gå långpromenad. Skönt vore det. Jag har pollen i mina ögon och näsor. Så dumt.

hej våren